Rentouttava vyöhykehoito


Vyöhyketerapian perusajatus lähtee siitä kokemusperäisestä havainnosta, että ihmisen koko keho heijastuu pienoiskoossa jalkateriin, käsiin, korvanlehtiin (aurikuloterapia) ja selkään. Yleisin käsittelyalue vyöhyketerapiassa on jalat.

Rentouttavassa vyöhykehoidossa käsitellään jalkaterien heijastealueet eli vyöhykkeet erilaisin painamistekniikoin sekä hieromalla sinun levätessä lämpimien peittojen alla hoitopöydällä vain hoidettavan jalan ollessa paljaana. Hoitoon voidaan liittää myös käsien vyöhykehoito.

Hoito kestää n 70-90 min. Taustalla soitetaan rentouttavaa musiikkia sinun niin halutessa.

Rentouttava vyöhykehoito vaikuttaa

  • tehostaen kehon nesteiden kiertoa ja aineenvaihduntaa
  • tasapainottaen kehon omia toimintoja automaattisesti
  • rentouttaen koko kehoa ja aktivoiden parasympaattista hermostoa
  • helpottaa stressiä, lihasjumeja ja kipuja

Hoito sopii sinulle, joka kaipaat rentoutumista saaden samalla helpotusta esim. lihasjumeihin.

Hoitoa ei voida tehdä, jos sinulla on jokin vierasesine kehossasi esim. tahdistin tai sinulle on tehty elinsiirto. Hoitoa ei myöskään suositella, jos sinulla on jokin akuutti tulehdus.

Hoidon jälkeen sinun on hyvä

  • pitää itsesi lämpimänä
  • viettää rauhallinen ja rento loppupäivä nauttien kehosi tuntemuksista
  • juoda vettä, jos sinua janottaa sekä syödä kevyesti


Vuorovaikutteinen vyöhykehoito sisältää käsien vyöhykkeiden hoidon keskustelun lomassa. Tämä hoito on hyvin vaikuttava, koska hoitoon yhdistetään keskustelu ja sitä kautta juuri sinun tilanteesi hoitaminen.


Lämpimästi tervetuloa rentouttavaan vyöhykehoitoon!

Rentouttava energiaratahieronta


Hoidossa käsitellään jalkojen energiaratoja lempeällä käsittelyllä.
Hoito toteutetaan ns. hiljaisena hoitona, jossa sekä terapeutti että asiakas ovat hiljaa rentouttavan musiikin soidessa taustalla.
Tämä on erinomainen rentoutuskeino esim. raskaan työpäivän päätteeksi, loman alkajaisiksi tai muuten vaan rentoutusta kaipaavalle henkilölle. Tämä hoito sopii kaikille!
Hoito kestää n. 35 min sisältäen hieronnan sekä lyhyen rentoutuksen hoidon päätteksi. Hoito voidaan yhdistää rentouttavaan vyöhykehoitoon tai tehdä omana hoitona.