Hyvinvointiohjelmat eli Itsensä parantava ihminen


Stressi kuluttaa kehon ja mielen voimavaroja, joustavuutta, uudistumis-, rentoutumis- ja puolustuskykyä Se on kehon reagointia ulkomaailman tuomiin muutoksiin. Se on suotavaa ja joskus jopa välttämätöntä kehontoimintaa tilanteissa, joissa vaaditaan nopeaa ja tehokasta toimintaa. Pitkään jatkuessaan stressi on kuitenkin keholle haitallista emmekä pysty tekemään päätöksiä/muutoksia vaan menemme "automaattiohjauksessa"

Stressiä meissä aiheuttaa ja ylläpitää mm. jatkuva kiire ja ulkopuolelta tuleva paine erilaisiin suorituksiin, sairaudet, kemialliset lääkkeet, huono ravitsemus, pelko, yksinäisyys, pidätellyt tunteet ja menneisyyden käsittelemättömät traumat, omat sisäiset ristiriidat, huono uni ja/tai unirytmi, taloudelliset vaikeudet, parisuhde, luopumisen vaikeus jne.

Stressin aiheuttamia fyysisiä oireita ovat mm. verensokerin nousu, sydämen sykkeen ja verenpaineen nousu, ruoansulatuselimistön erilaiset ongelmat, erilaiset kivut ja lihasjumit, päänsärky, huimaus, väsymys, aivosumu, muistihäiriöt, hiljainen tulehdus, riippuvuudet esim. tupakkaan, makeaan ja alkoholiin lisääntyy.

Hyvinvointiohjelmalla pyritään löytämään stressiäsi helpottavia keinoja, joita jaksat itse noudattaa. Vain itse itseäsi hoitamalla voit omaa stressiäsi helpottaa. Tämä hyvinvointiohjelma laaditaan hyödyntäen PKL:n (Perinteinen Kiinalainen Lääketiede) elementtiteoriaa.

Hyvinvointiohjelman laadintaa helpottaa sinun itse kirjoittamasi päiväkirja vähintään viikon jaksosta, jossa kerrot mm. mitä syöt ja miten se vaikuttaa kehoosi, miten nukut ja miten voit päiväsi, miten rentoudut, mitä fyysisiä ja tunne-elämän oireita koet sinulla olevan ja mihin aikaan vuorokaudesta. Lisäksi täytät stressioirekyselyn.

Näiden perusteella sinulle laaditaan hyvinvointiohjelma, joka sisältää mm.

  • ohjeita hengitysharjoituksiin ja mielenhallintaan
  • ravintosuosituksia
  • ohjeita sirkadiaanisen rytmin ja unirytmin toteuttamiseksi
  • lisäravinne- ja luontaistuotesuosituksia
  • liikuntasuosituksia
  • parantavia ajatuksia
  • suosituksia erilaisiin kehohoitoihin

Laaja hyvinvointiohjelmaan sisältyy ohjelman lisäksi 3 käyntiä, joihin sisältyy max 60 min rentouttava hoito sekä keskustelu. Yhden käynnin kesto max 90 min. Tämä hyvinvointiohjelma maksaa sinulle 250 € (200 €+alv 50 €).

Saatavilla myös lyhyt hyvinvointiohjelma, joka laaditaan täyttämäsi viikko-ohjelman, ruokapäiväkirjan ja stressioirekyselyn perusteella. Tämä hyvinvointiohjelma maksaa sinulle 100 € (80,65 €+ alv 19,35 €).

Soita tai laita viesti niin katsotaan sinulle sopiva aika hyvinvointiohjelman laatimiseen!