Aurikuloterapia


Aurikuloterapian juuret ulottuvat n 2000 vuoden päähän, se on vanha kiinalainen hoitomuoto. Ranskalainen hermokirurgi Paul Nogier kiinnostui 1950- luvulla korvien hoitamisesta ja kehitti korva-akupunktuurin pohjalta korvapistehoidon eli aurikuloterapian. Tässä hoidossa hoidetaan kehon eri elimiä korvissa olevien akupisteiden kautta. 1980- luvulla WHO luokitteli aurikuloterapian tehokkaaksi ja vaikuttavaksi hoitomenetelmäksi.

Aurikiloterapiaan voit tulla, jos sinulla on jokin akuutti vaiva. Tällaisia ovat mm. päänsärky, selkäsärky, hammassärky, suolistovaivat ja flunssaoireet. Se voi toimia myös hyvänä kivunlievittäjänä esim. venähdyksissä. Kroonisissa vaivoissa se tasapainottaa ja toimii hyvänä tukihoitomuotona, joten voit tulla silloinkin aurikuloterapiahoitoon.

Hoidon toteutus:

Haastattelun jälkeen etsitään korvista hoidettavat alueet, joita painellaan esim. pienellä puikolla. Kipeimpiin kohtiin asetetaan ns. simenlaput, joita hoidettava aktivoi painamalla siementä 3-5 kertaa päivässä. Siemenlaput saavat olla 1-5 vrk, jonka jälkeen hoidettava poistaa ne itse. Uusi hoito voidaan tehdä 2-5 vrk:n kuluttua siemenlappujen poistamisesta.

Aurikuloterapian hinnat:

20-25 min hoito 25 € sis. korvien hoito ja siemenet

60 min hoito 45 € sis. jalkakylpy ja jalkahieronta, niska-hartia-alueen hieronta, korvien hoito ja siemenet

muun hoidon yhteydessä 10- 15 € sis. korvien hoito ja siemenet