Luontaishoidot eli CAM-hoidot


CAM ( Complementary Alternative Medicine) tarkoittaa suomennettuna: täydentävät vaihtoehtoiset hoitomuodot.

Luontaishoidot ovat kehittyneet kansanparannuksesta, muiden kulttuurien hoitoperinteistä, virallisen lääketieteen toisinajattelijoiden kehittämistä hoitomenetelmistä sekä terveysliikkeiden toiminnasta.

Luontaishoitojen ihmiskuvana on pitää ihmistä tuntevana, yksilöllisenä ja ajattelevana olentona, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lisäksi se pitää ihmistä energeettisenä, värähtelevänä olentona (energiakentässä), joka on yhteydessä ympäristönsä energioihin.

Luontaishoitojen hoitokäsityksenä on se, että ihminen ja luonto ovat syntyneet yhteisen vuorovaikutuksen tuloksena. Näin ollen luonnosta voidaan löytää myös sopivat lääkkeet ja hoidot sairauksiin. Luontaishoidot ovat kuitenkin aina virallista lääketiedettä täydentäviä tai joskus vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

Luontaishoidoilla pyritään aktivoimaan kehon omat luonnolliset, parantavat voimat ja tukemaan kehon omia säätelymekanismeja. Sen avulla tasapainotetaan , säädellään ja tuetaan kehossa tapahtuvia muutoksia, lisätään hyvinvointia, elämäniloa ja rentoutumista sekä mielen ja kehon välistä tasapainoa.

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen ( PKL) mukaan sairaus syntyy Yinin ja Yangin epätasapainosta, josta merkkinä tukevat kehoon oireet. Tasapainoinen keho ei tuota oireita. AK Luontaishoitajan antamat rentouttavat luontaishoidot pohjautuvat PKL:een.

Luontaishoitoihin tultaeessa on hyvä muistaa myös se, että rentouttavien hoitojen lisäksi voidaan tarvita usein mm. ravinto-, liikunta-, elämäntapa- ja itsehoito-ohjeita, virallista lääketiedettä, rentouttavia hoitoja ja rentoutusohjeita tasapainon saavuttamiseksi.

Luontaishoitajana emme leiki lääkäreitä emmekä anna diagnooseja vaan annamme läheisyyttä, kuuntelua,keskustelua ja kosketusta asiakkaallemme manuaalisten ja vuorovaikutteisten hoitojen avulla!