Rentouttava aromahoito


Aromaterapia on monipuolinen, tasapainottava ja holistinen kasvilääketieteen hoitomenetelmä, jolla voidaan vaikuttaa niin fyysiseen kehoon kuin tunnekenttään ja energiajärjestelmään.

AK Luontaisterapiaopiston opettama aromaterapia/aromahoito luotsaa öljyjen käyttöä enemmän kohti energialääketiedettä, jolloin voidaan hoitaa erityisesti kehon energeettisiä värähtelyhäiriöitä.

Rentouttavassa aromahoidossa käytettävät eteeriset öljyt valitaan juuri sinulle ja sinun tilanteeseesi soveltuen. Eteerisiä öljyjä ei lisätä hieronnassa käytettävään pohjaöljyyn vaan ne lisätään vanulappuun, jota voi tuoksutella hoidon aikana. Näin valittu eteerinen öljy pääsee suoraan nenän hajukäämin kautta aivojen limbiseen järjestelmään ja sitä kautta aivoihin ja verenkiertoon tuomaan haluttua tulosta.

Hoidossa voidaan käyttää eteeristen öljyjen tilalla myös kukkavesiä. Kukkavedet ovat syntyneet eteeristen öljyjen tislauksen sivutuotteena ja niiden käyttö on turvallista tilanteissa, joissa eteerisiä öljyjä ei voida käyttää.

Aromahoidossa koko kehosi hierotaan sopivalla pohjaöljyllä aloittaen vatsalla ollessasi selästäsi ja jaloistasi, selinmakuulla hierotaan jalat edestä, vatsasi, kätesi ja lopuksi kasvosi ja pääsi sinun ollessa koko ajan hyvin peiteltynä vain hoidettava kohta paljaana käsittelylle. Hoidon kesto on n 1½ tuntia.

Aromahoito vaikuttaa

  • koko kehoasi rentouttaen
  • laittaen elämän energian eli Qin liikkeelle
  • elimistön nesteet ( esim. verenkierto ja lymfa) liikkeelle

Aromahoito sopii sinulle

  • jos olet stressaantunut ja väsynyt
  • sinulla on lihasjumeja ja lihaskipuja
  • kaipaat rentoutumista ja hetken aikaa itsellesi

Hoitoa ei voida tehdä, jos sinulla on esim. isoja vierasesineitä kehossasi, käytät Marevan- lääkitystä tai sinulla on hiljattain todettu syöpä. Aikaa varatessasi voit kertoa mahdollisista sairauksistasi ja allergioistasi, jolloin selvitetään voidaanko hoito tehdä sinulle.

Lämpimästi tervetuloa rentouttavaan aromahoitoon!